Zaloguj    Zarejestruj

Nawigacja GPS

Moderatorzy: ModTeam, Zarząd

  • Autor
    Wiadomość

Nawigacja GPS

Postprzez PoPeK GSI » 22 sierpnia 2007, 12:33

Witam musze kupic nawigacje gps szukam taniej i dobrej mam tutaj dwie propozycje

http://www.allegro.pl/item224585502_kom ... _cena.html

http://www.allegro.pl/item224577056_kom ... mocja.html

Jak myslicie ktora lepsza czy macie jakies swoje propozycje szukam czegos do gora 600 zl.
Ostatnio edytowano 22 sierpnia 2007, 15:03 przez PoPeK GSI, łącznie edytowano 1 raz
PoPeK GSI
 
 

Re: Nawigacja GPS

Postprzez KRzYzAk » 22 sierpnia 2007, 13:27

ja bym nie kupil mediona ani innych tego typu smieci wolal bym do tych 600 dolozyc troszeczke i kupic jakiegos mio p550 lub inny model naprawde sie oplaca i ta niezawodnosc i trwalosc.
KRzYzAk
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 56
Dołączył(a): 7 lutego 2006, 23:05
Lokalizacja: Radom

Re: Nawigacja GPS

Postprzez PoPeK GSI » 22 sierpnia 2007, 14:28

ja musze kupic co najmniej dwie dlatego gra role cena
PoPeK GSI
 
 

Re: Nawigacja GPS

Postprzez Bartolo » 22 sierpnia 2007, 14:59

Ja osobiście mam navi na PDA Toshiba e400 + okablowanie osobno i troszkę się tego naszukałem więc zajrzę na allegro i jeszcze sobie przypomnę co tam jest ale tam na szybko. Ten PDA jest za słaby na navi, zdecydowanie, natomiast ten drugi to tylko i wyłącznie navi a to jest też minus jak byś chciał muzy z niego posłuchać czy coś to kicha. Poza tym nie zmienisz w nim pewnie mapy na lepszą a ta może być niedokładna.

[ Dodano: 22 Sierpień 2007 ]
Coś nie mam czasu ostatnio :/

Świetny sprzęcik ale trzeba 250 dołożyć na GPS po BT: http://www.allegro.pl/item227988538_hp_ ... tanio.html

też trzeba dołożyć 200 PLN: http://www.allegro.pl/item228020327_naw ... ealny.html

markowy, mało awaryjny i szybki + ok 200PLN:
http://www.allegro.pl/item228764711_hp_ ... bonus.html

Generalnie polecam PDA zamiast Navigację firmową bo jest bardziej wszechstronny i mapy można zdobyć a te z wgranymi mapami żeby dokładnie prowadziły muszą kosztować ok 1000.
Jeżeli zdecydował byś się na PDA to pamiętaj że procesor 300 MHz to jest minimum. Ja mam taki i wiem że wyznaczanie trasy może chwilkę potrwać, szczególnie jeżeli nawiguje za granicę polską. No i jeżeli chcesz jednocześnie mp3 puścić to możesz być przygotowany na to że dopóki jedziesz na trasie to gra ale jak zboczysz i nawigacja zechce przeliczyć nową trasę to się mapa zawiesi i możesz do śmierci czekać na nową drogę.

Jak byś kupił PDA i chciał że tak powiem zapoznać się z mapami np. Automapa XL 3.9.7 , Autopilot PL albo Destinator 6 i jakieś inne to daj znać.
Mam nadzieję że troszkę pomogłem :D

[ Dodano: 22 Sierpień 2007 ]
P.S. Nie czytałem całych opisów aukcji więc mogą tam być jakieś kruczki albo coś więc uważnie zaglądać ;)
Bartolo
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 290
Dołączył(a): 11 kwietnia 2006, 18:33
Lokalizacja: Skawina / Kraków

Re: Nawigacja GPS

Postprzez Astrix » 15 grudnia 2007, 22:21

http://www.allegro.pl/item284774409_naw ... py_pl.html Panowie powiedz cie mi mam okazyjnie kupić taką navi a 600zł , powiedzcie, czy ssie opłaca, czy nie??
Oczywiscie nową z całym kompletem, gwarancją itp itd bo u znajomego w sklepie i miotam sie teraz, bo w tej chwili używam moduł Nokia i E50 i tak nie chce mi sięwłączać tego, potem tego, ładować to i to, wyłączać dlatego myslę nad tym
Pozwiedcie co o tej navi sadzice, lub jesli możecie to poleccie coś do 600 zł :564:
Astrix
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 7623
Dołączył(a): 21 marca 2006, 12:03
Lokalizacja: Zagórów

Re: Nawigacja GPS

Postprzez boombel » 23 marca 2008, 13:20

Podnosze temat

Przymierzam sie do kupienia za granica jakiejs nawigacji, moim pierwszym wyborem jest TomTom One
i teraz sprawa tego typu bo nie znam sie na tym wogole, czy mapy do TomToma musza byc tylko tej firmy czy rownie dobrze mozna wrzucic inne mapy?
boombel
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 5377
Dołączył(a): 2 listopada 2005, 18:52
Lokalizacja: Dębica

Re: Nawigacja GPS

Postprzez cieniassss » 23 marca 2008, 16:06

boombel, kup sobie navi AKIRA z odblokowanym windowsem, cena 379zł na allegro.pl
cieniassss
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 726
Dołączył(a): 4 listopada 2006, 12:41
Lokalizacja: Piotrowice / Lublin

Re: Nawigacja GPS

Postprzez sherkhaan » 23 marca 2008, 19:29

boombel, kolega z roku pracuje jako promotor w marketach na dziale nawigacji i własnie niedawno sam kupowałem. po jego namowach wybrałem tomtom'a własnie ONE, ale w wersji niekoniecznie polecanej bo V3
dlaczego nie polecanej? bo nie posiada slotu na karte, a w wersji zregionalizowanej posiada 512 ramu (dopiero w wersjach bodajże EUROPE ma 1 giga)

W kazdym razie tomtoma wybrałem, bo ponoć jest najbardziej podatny na ingerencje i możliwość wgrywania różnych map. Pod tym kątem stanowi przeciwieństwo do Garmin'a który to wymaga wiedzy specjalistycznej żeby cokolwiek z nim zrobić (a i tak nie ma gwarancji że sie uda)

Akire z kolei mi odradzał, właściwie nie pamiętam już dlaczego, ale po posłuchaniu go nie żałuję. TomTom One v3 z pamięcią 512 jakiego kupiłem na allegro jako nówkę ale bez pudełka (właśnie sprowadzany) ma wgrane mapy polski 60 pare procent, UK i Irlandii ponad 90 jak nie 100% i krajów Beneluxu (też dokładne) a mimo to mam wolnych ponad 120 mega.

Co do opcji trasy to chyba standard: trasy najszybsze, najkrótsze, piesze, rowerowe, oraz z możliwością omijania płatnych.
Nie mieszkam na zadupiu ani w jakimś wielkim mieście, ale w mojej dzielnicy navi po wpisaniu jako cel dokładny adres pomyliło się może z 5-10 metrów (w sensie że w odległości od bramki ;) )

Dlatego ja polecałbym zainteresować się własnie tomtomem :)
sherkhaan
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 118
Dołączył(a): 17 września 2007, 16:14
Lokalizacja: Jaworzno

Re: Nawigacja GPS

Postprzez komandor » 23 marca 2008, 20:04

Ja z kolei moze powiem cos malo odkrywczego.. Sam zastanawialem sie nad zakupem nawigacji jednak samo urzadzenie nie daje w zasadzie nic oprocz mozliwosci sluchania z niego muzy - czasem.. Z racji tego ze dobre nawi malo nie kosztuja postanowilem zrobic inny manewr. Poczytalem dosc duzo o PDA i kupilem wlasnie jeden z lepszych modeli PDA z bardz odobrym i czulym GPS i nie zaluje. Wgralem do niego AUTOMAPE 4 i chodzi to bardzo dobrze. Ponadto palmtop daje mi wiele innych opcji i mozliwosci - ma chociazby bluetooth, irde i wifi przez co staje sie w pelni mobilnym sprzetem, umozliwia przechowywanie zdjec, dokumentow i muzyki a dziala zupelnie jak mini pc bo i takie jest jego zalozenie. Zatem twierdze ze lepiej chyba kupic dobrego PDA i wgrywac do niego rozne mapy na testy a przy tym cieszyc sie jego funkcjonalnoscia - wspomne tylko ze bardzo dobrze spisuje sie jako zestaw kina samochodowego - filmy po przekonwertowaniu na odpowiednia rozdzielczosc i podlaczeniu pod aux (pda ma wyjscie na mini jacka) mozna ogladac film, ktorego dzwiek przenoszony jest przez glosniki auta - a jakosc obrazu jest przy tym zadowalajaca bo ostatnio jechalismy w 4 osoby i moi pasazerowie ogladali film i byli przy tym bardzo zadowoleni :)

Dlatego Boombel - zastanow sie czy to tez nie bedzie ciekawym rozwiazaniem ;) Dodam tylko ze ekran jest na 3.5 " co w zupelnosci na asie wystarcza ;) pzdr
komandor
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 67
Dołączył(a): 12 listopada 2007, 17:34
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Nawigacja GPS

Postprzez sherkhaan » 23 marca 2008, 22:53

to ja też jeszcze dodam, że z racji że navi kupowałem na spółe z ojcem to teraz dla siebie kupuje właśnie takiego PDA (którego też sprobuje wykorzystać a aucie ;) )
interesi mnie toshiba g900, które prawdopodobnie w przyszłym tygodniu się u mnie znajdzie, więc jak będę miał porównanie między 3,5 cala z tomtoma a 3 cale z palma to też się wypowiem

komandor, faktycznie 3,5" na astre w zupełności wystarcza :)
sherkhaan
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 118
Dołączył(a): 17 września 2007, 16:14
Lokalizacja: Jaworzno

Re: Nawigacja GPS

Postprzez marekwroc » 23 marca 2008, 23:09

sherkhaan, to juz lepiej kupic pda z 3.5". polecam asusa a696, dla mniej wymagajacych a686. lub tanszy odpowiednik mio p560.

i jeszcze raz podkreslam. nigdy zadnej nawigacji, tylko PDA! gdyz daje o wiele wiecej mozliwosci, a przy tym nie jest tez kosztowna w porownaniu do markowych sprzetow. dla przygladu tomtom one kosztuje ok 500pln nowka.. a taki asusik a686 czy mio kosztuje ok 800pln nowka. warto dolozyc te 3 stowki za wiele wieksze mozliwosci.

nie warto kupowac zwyklej nawigacji
marekwroc
 
 

Re: Nawigacja GPS

Postprzez Bartolo » 23 marca 2008, 23:38

Ja dużo śmigam na navi z PDA. Mam auto mape, iGo, destinatora więc nie narzekam. jak już kupować to uniwersalne PDA bo nie odstaje od navigacji (jest wręcz lepsze bo mape wymieniam kiedy chce, i nic mnie nie obchodzi) a jeszcze zagrasz, muzy posłuchasz.
A te nowe sprzęty to są niesamowite. Ja mam Toshibe E400 i daje rade.
Bartolo
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 290
Dołączył(a): 11 kwietnia 2006, 18:33
Lokalizacja: Skawina / Kraków

Re: Nawigacja GPS

Postprzez cieniassss » 24 marca 2008, 01:30

powtarzam, tylko AKIRA z odblokowanym windowsem, za mała kasę masz w pełni funkcjonalne urządzenie (mp3, divx, wyjście aux itp), wrzucasz automapę i do przodu, taniej i lepiej się nie da, masz 24 miesięce gwarancji, po tym czasie jak się zepsuje kupisz drugie za 350zł masz na kolejne 2 lata, lepsze to niż próba używania przez 4 lata navi za 700zł
cieniassss
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 726
Dołączył(a): 4 listopada 2006, 12:41
Lokalizacja: Piotrowice / Lublin

Re: Nawigacja GPS

Postprzez boombel » 24 marca 2008, 11:21

ja nie jestem wymagajacy, mam mozliwosc z usa to chce cos sciagnac...
chce cos zeby dzialalo w miare dobrze i zeby mapy byly dostepne :D
dokladnie chodzi mi o mapy srodkowej europy tzn slowacja,czechy, niemcy, dania, holandia,belgia, oraz skandynawia czyli norwegia,finlandia i szwecja
boombel
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 5377
Dołączył(a): 2 listopada 2005, 18:52
Lokalizacja: Dębica

Re: Nawigacja GPS

Postprzez Bartolo » 24 marca 2008, 11:29

A powiedz mi jak jest z funkcjonalnością tego sprzętu. Ja mam tą Toshibe na win 2003 mobile i tak na prawdę można tam wrzucić filmy i muzykę ale korzystać tylko i wyłącznie z Windows Media Player. Są w necie na to jakieś gry ?? na jakim oprogramowaniu to jest ??
poza tym 300 MHz to nie jest za dużo (tyle mam w Toshibie) testowałeś na tym osobiście filmy ??
Bartolo
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 290
Dołączył(a): 11 kwietnia 2006, 18:33
Lokalizacja: Skawina / Kraków

Następna strona

Powrót do Pozostałe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość