Zaloguj    Zarejestruj
  • Autor
    Wiadomość

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez heluś » 13 maja 2007, 16:25

no ze mna jest troche inaczej. Sam czasem zgadam sie w korku z jakims wiekszym i przyblokuje lewy pas. Sam nie lubie wpieprzania sie. W sumie to za to juz raz jakis koks z bety wysiadal i chcial mi wpierdol spuscic a innym razem zajechalem droge komendantowi powiatowemu policji i dodatkowo mu naublizalem. Ale ja sie nie zalamuje i dalej blokuje jak tylko mam okazje
heluś
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 482
Dołączył(a): 27 lutego 2007, 10:02
Lokalizacja: Gdynia

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez Ram_nic » 13 maja 2007, 19:46

No i o to chodzi :-)
Ram_nic
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 40
Dołączył(a): 25 października 2006, 18:47
Lokalizacja: Rawicz

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez kastrat » 13 maja 2007, 20:03

Ja mam zamontowane w miejscu popielniczki a zapalniczke przeniosłem na boczna scianke . Wygodnie mi z nim tam :) . Jest tylko jeden problem z tym ze po odpaleniu silnika zbieram tylko piszczenie i zaklucenia ale to zdjae sie wina anteny którą zmienie wkrótce :)
kastrat
 
 

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez BartekLodz » 13 maja 2007, 20:04

Ram_nic napisał(a):
heluś napisał(a):Nie tylko w osobowkach sa buraki wiec przestan glupoty gadac. Nie mozna od razu tak okreslac.
sorki HELUŚ ale to nie głupoty, w dużych też są buraki, ale nie wpieprzają się jak debile w korkach albo na światłach bo im się spieszy. Może mało jeździsz ale taka prawda że to osobówki się wcinają i wioche robią, a bez złośliwości jest ta ocena a KULTURY SIĘ UCZMY WSZYSCY, a jak nie to na inny kanał niech idą bo jest ich troche


a szczególnie osobówki warte ponad 100tys :569:
BartekLodz
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 3433
Dołączył(a): 25 października 2006, 20:33
Lokalizacja: Łódź
Województwo: Łódzkie
Imie: Bartek
Auto: złOmega
Silnik: y32se
Pojemność: 3175
Telefon: 663231860

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez zecikk » 13 maja 2007, 21:59

NO w sumie jak jezdze to kierowcy drogch bryk zadko kiedy odpowiadaja na cb na pytanie o droge czy cos. Duza bryka to nie bedzie z plebsem gadał.
zecikk
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 181
Dołączył(a): 21 grudnia 2006, 23:46
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez heluś » 14 maja 2007, 06:39

i to mnie denerwuje. Dla takich frajerow powinni robic radia bez szczekaczek, a na przedniej i tylnej szybie powinien sie znalezc napis: "nie gadam z toba jak masz gorsza fure ode mnie". Nie moge scierpiec ludzi jezdzacych jedynie na nasluchu
heluś
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 482
Dołączył(a): 27 lutego 2007, 10:02
Lokalizacja: Gdynia

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez Ram_nic » 14 maja 2007, 11:49

I mnie też to wkurza i tu musze przyznać że dyskryminacja niektórych kierowców TIR też jest widoczna.
Ram_nic
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 40
Dołączył(a): 25 października 2006, 18:47
Lokalizacja: Rawicz

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez system87 » 14 maja 2007, 12:05

wrc napisał(a):
system87 napisał(a):ROGU, a nie myslales tez o popielniczce? myslalem kiedys ze ta strefa jest niepalacym niepotrzebna i mozna ja w jakis sposob wykorzystac, nie wiem jak jest z miejscem za popielniczka ale zdaje mi sie ze miejsca powinno byc na tyle zeby upchac tam radyjko

Miejsca jest pod dostatkiem, ja tam właśnie mam zamontowane CB :) jak bedzie czas to wrzuce zdjęcia jutro.


Jesli znajdziesz ta chwilke czasu to podrzuc nam fotki bo jestem bardzo ciekawy jak Ty to zrobiles i jak to wyglada
system87
 
-#USER
 
Posty: 54
Dołączył(a): 25 grudnia 2006, 16:49
Lokalizacja: Jerzmanowice

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez zecikk » 14 maja 2007, 19:46

Ram_nic napisał(a):I mnie też to wkurza i tu musze przyznać że dyskryminacja niektórych kierowców TIR też jest widoczna.
No zgadzam sie. Zdarza sie ze jak jade i pytam o to jak droga i widza ze osobowy to nie odpowiadaja. Ale to na szczescie niewielka grupa.
zecikk
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 181
Dołączył(a): 21 grudnia 2006, 23:46
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez biz » 14 maja 2007, 20:45

zecikk, Ram_nic, heluś, BartekLodz, powracamy do tematu... Koniec OT. Temat to "Gdzie zamontować CB??"
biz
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 1603
Dołączył(a): 22 lipca 2005, 17:32
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez zecikk » 14 maja 2007, 20:49

Aha taka rada dla montujacych pod schowkiem. JA np mam miekka tapicerke i sruby z niej wylatuja. Aby radyjku nie odpadlo na dziurach proponuje wyjac schowek i wywiercik dziurki w blaszkach które tam sa pod schowkiem. Ja tak zrobilem , dalem dluzsze sruby i jest elegancko :D
zecikk
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 181
Dołączył(a): 21 grudnia 2006, 23:46
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez Fiodor » 3 lipca 2007, 13:26

Ja myślałem nad tym, aby CB umieścić w podłokietniku ze schowkiem :D Wyciąć z przodu dziurę, kupić ramkę, i będzie git :D
Fiodor
 
-#USER
 
Posty: 33
Dołączył(a): 18 czerwca 2007, 11:26
Lokalizacja: Ełk

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez zecikk » 8 lipca 2007, 13:05

kastrat napisał(a):Ja mam zamontowane w miejscu popielniczki a zapalniczke przeniosłem na boczna scianke . Wygodnie mi z nim tam :) . Jest tylko jeden problem z tym ze po odpaleniu silnika zbieram tylko piszczenie i zaklucenia ale to zdjae sie wina anteny którą zmienie wkrótce :)

Podobno to wina instalacji elektrycznej auta. Ja np jak spryskiwacz wlaczam to tez mam szumy w radiu.
zecikk
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 181
Dołączył(a): 21 grudnia 2006, 23:46
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez szary » 8 lipca 2007, 18:57

Ja zamontowałem CB na tunelu. Wcześniej miałem pod schowkiem ale mam krótkie rączki i ciężko było mi przełączyć kanał itp. Co do podłączenia żeby nie było za dużych zakłóceń (bo zawsze jakieś będą) to proponuje podłączyć radio prosto z akumulatora (+) kablem którym podłącza sie nieduże wzmacniacze a (-) jak najkrótszym kablem do budy. Jak tak zrobiłem i zakłócenia są o wiele mniejsze. A co do kultury na eterze to trzeba przyznać ze spora część kierowców kupuje uproszczone zestawy CB czyli sam odbiornik bez możliwości nadawania ;) (nie będę już wspominał o nie przeklinaniu na radiu).
szary
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 90
Dołączył(a): 24 marca 2007, 23:13
Lokalizacja: Starachowice

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez Kielon » 8 lipca 2007, 20:22

Ja cb radio zamontowałem z boku tunelu, tuż po prawej stronie od popielniczki, wichajster na gruchę na konsoli środkowej, mniej więcej na wysokości schowka. Jak dam radę, to jutro fotkę zrobię. Ja nie podłączałem na stałe, jak potrzebuje to pod zapaliczkę podłączam.
Kielon
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 985
Dołączył(a): 23 marca 2007, 15:37
Lokalizacja: Warszawa-(Bielany)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pozostałe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość