Zaloguj    Zarejestruj
  • Autor
    Wiadomość

Re: cb

Postprzez heluś » 10 maja 2007, 21:46

Ram_nic napisał(a):moje cb ma miejsce w schowku, jak jeżdże sam to oki ale jak z kimś to się troszke boje bo w razie wyjeb..... ki to żeby nóg nie połamało
[url=http://images21.fotosik.pl/273/6320c15c1479cb51m.jpg]Obrazek[/URL]

reszte zdjęć możesz zobaczyć w naszych autach


Wedlug mnie strasznie kijowe miejsce, oprocz tych wad o ktorych piszesz to dochodzi jeszcze utrudniony dostep a wlasciwie zerowy przy zamknietym schowku, poza tym otwarty schowek strasznie nieestetycznie wyglada
heluś
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 482
Dołączył(a): 27 lutego 2007, 10:02
Lokalizacja: Gdynia

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez Ram_nic » 10 maja 2007, 22:02

heluś napisał(a):Wedlug mnie strasznie kijowe miejsce, oprocz tych wad o ktorych piszesz to dochodzi jeszcze utrudniony dostep a wlasciwie zerowy przy zamknietym schowku, poza tym otwarty schowek strasznie nieestetycznie wyglada

niby tak Heluś ale mając głośnik odsłuchowy w zagłówku nie przeszkadza to w niczym, a ma swoje plusy, jak parkujesz pod chmurką to tylko gruch do schowka i nie widać ani kabli ani cb, nie stuka nie puka, a z dostępem to jak wszędzie wystarczy ręke wyciągnąć, a zerkać nie musze, poza tym jak jade to mi otwarty nie przeszkadza
Ram_nic
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 40
Dołączył(a): 25 października 2006, 18:47
Lokalizacja: Rawicz

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez cieniassss » 10 maja 2007, 23:46

jak często korzystacie z CB?? i właściwie do czego go używacie?? nie mówcie mi że słuchacie codziennie gdzie misie stoją albo czy przypadkiem pod blokiem nie zrobił sie korek przy wjeździe od biedronki ...
cieniassss
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 726
Dołączył(a): 4 listopada 2006, 12:41
Lokalizacja: Piotrowice / Lublin

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez Michaello84 » 11 maja 2007, 00:07

ja korzystam za każdym razem jak jadę na trening (bo wtedy wiem czy jest korek na końcu trasy siekierkowskiej i czy nie objechać na około, przy dużym korku oszczędność ok 25 minut, nadłożenie 1,5km) a treningi mam codziennie a weekendy mecze... ale ogólnie po mieście nie jeżdżę z CB, bo nie chce mi się go nosić... Gdybym miał a stałe w miiejscu popielniczki to bym codziennie uzywal :)
Michaello84
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 4788
Dołączył(a): 18 lipca 2005, 21:58
Lokalizacja: Warszawa / Katowice

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez heluś » 11 maja 2007, 00:33

ja tam mam radio zalozone caly czas i nie uzywam go tylko zeby sie pytac o miskow. Generalnie korki sa spore w moim rejonie wiec trzeba o nich wiedziec. Michal pewnie wiesz o co chodzi bo jak jechales w ciagu dnia przez Rede na Hel to pewnie stales w korku z Rumi. Poza tym bardzo czesto sobie po prostu lubie pogadac
heluś
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 482
Dołączył(a): 27 lutego 2007, 10:02
Lokalizacja: Gdynia

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez Michaello84 » 11 maja 2007, 07:57

heluś napisał(a):jak jechales w ciagu dnia przez Rede na Hel to pewnie stales w korku z Rumi.


wiem wiem :) ale nie stałem w korku, bo mnie jeden gość z Mercedesa Sprintera poprowadził bokiem :D i ominąłem koreczek :) Wyjechałem na drogę na hel już za Puckiem :)

ale tak jak już powiedziane. CB nie jest tylko po to żeby się dowiedzieć gdzie stoją, bądź jeżdżą miśki... ale również po to aby się dowiedzieć jak dojechać na jakąś ulicę, jak ominąć korki itp itd
Michaello84
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 4788
Dołączył(a): 18 lipca 2005, 21:58
Lokalizacja: Warszawa / Katowice

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez ROGU » 11 maja 2007, 08:46

mozna dowcipów posluchac lub samemu coś opowiedzieć... :D heheh ogólnie jakoś raźniej się jezdzi.... bo np. samemu z samym rasdiem lecieć ponad 200km to nie jest fajnie....
ROGU
 
VIP
 
Avatar użytkownika

Posty: 2054
Dołączył(a): 25 maja 2005, 23:44
Lokalizacja: Warszawa - Sadowne
Województwo: Mazowieckie
Imie: Piotr
Auto: Astra F / Zafira B
Silnik: C20XE / X18XER
Pojemność: 2000 / 1800
Telefon: 535636100

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez cieniassss » 11 maja 2007, 14:13

a teraz wytłumaczę dlaczego takie pytanie zadałem, u mnie w okolicy już prawie co drugi samochód ma CB a przecież tu nie ma żadnych korków a miśki stoją tylko pod sklepem żuli spisywać

ROGU, ja kilka razy leciałem bez radia ;) trasę 1400km (Lublin-Venlo) tylko muzyka z silnika i stuki zawieszenia ;)
cieniassss
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 726
Dołączył(a): 4 listopada 2006, 12:41
Lokalizacja: Piotrowice / Lublin

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez system87 » 11 maja 2007, 14:22

cieniassss, w takich trasach to jest wrecz wskazane CB, tez robilem raz kawalek, 1000 km, cala noc i pol dnia :) dobrze bylo dopuki mi sie radio nie zje.. popsulo. A w jedna str mialem CB i to byla inna bajka tylko powrot nie ciekawy
system87
 
-#USER
 
Posty: 54
Dołączył(a): 25 grudnia 2006, 16:49
Lokalizacja: Jerzmanowice

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez patrykastra » 11 maja 2007, 14:34

zgadzam sie w 100%
patrykastra
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 450
Dołączył(a): 20 stycznia 2006, 15:59
Lokalizacja: kietrz

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez Ram_nic » 11 maja 2007, 16:31

ja dziennie robie ok 70km, czasami 140 a zdaża się że 250, wiec główny cel miśki i pytam o droge lub ulice zawsze ktoś pomoże a to znacznie ułatwia, czasami się pogada, może się pomoże, jakieś objazdy korki zatory, czasem brak żarówki, tylko nie lubie buraków z osobówek ( mimo że mam też osobówkę) którzy pieprzą bzdury i wpieprzają się jak debile bo on to ma cb. NO I APEL CZASAMI TORCHĘ KULTURY!!!
Ram_nic
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 40
Dołączył(a): 25 października 2006, 18:47
Lokalizacja: Rawicz

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez heluś » 11 maja 2007, 21:57

Nie tylko w osobowkach sa buraki wiec przestan glupoty gadac. Nie mozna od razu tak okreslac. Nikogo nie bronie i nie obwiniam. Buraki sa i w duzych i w osobowkach
heluś
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 482
Dołączył(a): 27 lutego 2007, 10:02
Lokalizacja: Gdynia

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez Joszi » 12 maja 2007, 15:23

ja używam radia jak się śpieszę ;) albo jak szukam jakiejś ulicy :D
Joszi
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 2158
Dołączył(a): 22 listopada 2005, 00:01
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez zecikk » 12 maja 2007, 15:33

JA uzywam radia i w trasie i w miescie. Czasem komus sie pomoze jak szuka jakiejs ulicy. Ogolnie fajna zabawka. Poza tym z kumplami sie lokalizujemy przez cb. Nie placi sie za koma hehe:)

[ Dodano: 12 Maj 2007 ]
A u mnie CB tak jest zamontowane. Nie przeszkadza przy otwieraniu schowka w sumie.

[ Dodano: 12 Maj 2007 ]
Jak klikniecie an foto to bedzie widac co i jak.
Załączniki
cb astra.JPG
zecikk
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 181
Dołączył(a): 21 grudnia 2006, 23:46
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez Ram_nic » 13 maja 2007, 14:49

heluś napisał(a):Nie tylko w osobowkach sa buraki wiec przestan glupoty gadac. Nie mozna od razu tak okreslac.
sorki HELUŚ ale to nie głupoty, w dużych też są buraki, ale nie wpieprzają się jak debile w korkach albo na światłach bo im się spieszy. Może mało jeździsz ale taka prawda że to osobówki się wcinają i wioche robią, a bez złośliwości jest ta ocena a KULTURY SIĘ UCZMY WSZYSCY, a jak nie to na inny kanał niech idą bo jest ich troche
Ram_nic
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 40
Dołączył(a): 25 października 2006, 18:47
Lokalizacja: Rawicz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pozostałe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość