Zaloguj    Zarejestruj
  • Autor
    Wiadomość

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez FrisBy » 14 kwietnia 2009, 18:14

Również się pochwale w jaki sposób radyjko zamontowałem w moim AstroLocie.
Po przeanalizowaniu kilko wariantów wybrałem ten w popielniczce, zwłaszcza że jestem osobą nie palącą :)

Operacja:
Wycięcie otworu na radyjko tak by pasowało, nie za ciasno i nie za luźno.
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Oczywiście po wycięciu otworu znalazłem kolejną przeszkodę :(
Okazało się że przeszkadzają dwie rury od nawiewu prowadzące pod przednie siedzenia.
Postanowiłem je wyciąć, bo i tak 99% wyjazdów są max dwuosobowe więc po co nawiew na tył auta. Skutków ubocznych (tzn parowania szyb itp.) nie zauważyłem.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

po jakimś czasie stwierdziłem że jednak gniazdo zapalniczki się przydaje chociażby dla ładowarki gsm i gps. Według mnie jednak najlepsze miejsce.
Obrazek

A to zdjęcie antenki :)
Obrazek

no więc...
antenka do bagażnika, grucha do schowka lub pod siedzenie, klapka w górę i radia nie widać i nie kusi. jedynie zapalniczka może zdradzać..

Radio Alan 102, antenka nie pamiętam jakiej firmy. Radio podłączone pod pod stały+ od radioodbiornika, dodatkowo zamontowałem filtr przeciw zakłóceniowy. Bezpieczniki wyleciały do popielniczki z tyłu.
FrisBy
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 10
Dołączył(a): 7 kwietnia 2009, 23:23
Lokalizacja: Kościan

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez publoo » 17 lipca 2009, 18:18

pytanie do tych, którzy mają CB w popielniczce...macie jakiś patent na gruchę?? bo wkurza mnie ciągłe jej wykręcanie i chowanie żeby móc zamknąć klapkę popielniczki :/
publoo
 
-#USER
 
Posty: 3
Dołączył(a): 17 lipca 2009, 18:16
Lokalizacja: ZMC

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez Świstak » 17 lipca 2009, 21:49

dobry pomysł, ale ty radjo jakoś wyciągasz czy tylko mi się zdaje że bardziej wystaje po otwarciu klapki?

apropo ja na to żeby nie kusiło mam inny patent, mianowicie przyciemnione przednie szyby :P
Świstak
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 307
Dołączył(a): 5 czerwca 2009, 20:55
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez publoo » 18 lipca 2009, 20:12

zdaje Ci się, że wystaje, bo klapka elegancko się zamyka. A te szyby przednie to można w ogóle przyciemniać? :P
publoo
 
-#USER
 
Posty: 3
Dołączył(a): 17 lipca 2009, 18:16
Lokalizacja: ZMC

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez FrisBy » 13 sierpnia 2009, 07:48

Kolega ma racje, radyjko rzeczywiście trochę wystaje ale tylko dlatego że bardziej nie można go wepchnąć do środka :)
Wystaje praktycznie tylko przedni panel radyjka. nie ma żadnego problemu z zamknięciem klapki. nawet lepiej że wystaje.... łatwiej się je odsługuje :)
Radyjko większe niż alan 102 nie wejdzie :(
FrisBy
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 10
Dołączył(a): 7 kwietnia 2009, 23:23
Lokalizacja: Kościan

Re: Gdzie zamontować CB??

Postprzez haridawca » 13 sierpnia 2009, 19:39

ja tez zamontowalem w popielniczce.zapalniczka zostala na swoim miejscu klapka elegancko sie zamyka. z czasem denerwowalo mnie ze nie slysze czasem co mowia wiec zamontowalem zewnetrzny glosnik.po tym fakcie nie ma w ogole porownania jakosci dzwieku :) a tuaj 2 zdjatka ale slabej jakosci bo robione telefonem
Obrazek

Obrazek
haridawca
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 26
Dołączył(a): 13 listopada 2007, 08:01
Lokalizacja: bydgoszcz

Poprzednia strona

Powrót do Pozostałe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość