Zaloguj    Zarejestruj

Antena

Moderatorzy: ModTeam, Zarząd

  • Autor
    Wiadomość

Antena

Postprzez Gibon » 31 maja 2007, 21:45

Mam pewnien problem tzn mam na szybie w combiaku dodatkową nie podłączoną antene wyglada ona tak :

http://img183.imageshack.us/my.php?image=1000773sf3.jpg

http://img526.imageshack.us/my.php?image=1000774ct5.jpg

http://img526.imageshack.us/my.php?image=1000772sj7.jpg


Moje pytanie jest następujące: czy jest dziura w szybie aby ją mątować ?? W sumie jest mi nie potrzebna, mam fioletowe folie na szybach które nie bardzo mi sie podobają i chciałbym czarne a ta antenka przeszkadza w przyklejeniu czarnej :( Jak ją sie ewntualnie zdejmuje ?? Nie chce nic urwać bo jeżeli jest dziurka w szybie to trzeba będzie kupić nową szybe :( Tak po za tematem jak ją sie demontuje ?? Boczna szyba chyba nie jest klejona.

Pozdrawiam

przeniosłem //boombel
Ostatnio edytowano 1 stycznia 1970, 02:00 przez Gibon, łącznie edytowano 1 raz
Gibon
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 133
Dołączył(a): 26 maja 2007, 21:43
Lokalizacja: Ostrowiec

Re: Antena

Postprzez boombel » 31 maja 2007, 21:53

mi sie wydaje nie ma zadnej dziury, poprostu antena jest przyklejona z jednej i drugiej strony a co sciagniecia szyby to masz racje nie jest klejona, jak otworzysz drzwi i klape to bedziesz mial tam srubki odkrecasz je a potem zdejmujesz ten boczek (slupek) plastikowy wokół szyby i tam masz kilka nakretek, odkrecasz je i masz szybe na wierzchu :)
boombel
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 5378
Dołączył(a): 2 listopada 2005, 18:52
Lokalizacja: Dębica

Re: Antena

Postprzez Gibon » 31 maja 2007, 22:00

No właśnie nie możliwe zeby była tam dziurka też mi sie tak wydaje ponieważ boczne przecież jak sie stłucze to leci w drobny mak to jak by wywiercili :D
Jutro spróbuje ją oderwać
Wydaje mi sie ze do przyciemnienia szyby nie trzeba wyjmować szyby tylko odkrecić plastiki wokół niej
Gibon
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 133
Dołączył(a): 26 maja 2007, 21:43
Lokalizacja: Ostrowiec

Re: Antena

Postprzez boombel » 31 maja 2007, 22:18

Gibon, ale szyby boczne tylne tak prosto sie wyciaga ze szkoda sie meczyc na aucie :)
boombel
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 5378
Dołączył(a): 2 listopada 2005, 18:52
Lokalizacja: Dębica

Re: Antena

Postprzez Gibon » 31 maja 2007, 22:35

Wtedy we wnętrzu nie trzeba niczego bebrać ?? A nie będą póżniej świeszczyć czy coś ?? Gorzej z tylną i chce jeszcze te małe w drzwiach :)
Gibon
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 133
Dołączył(a): 26 maja 2007, 21:43
Lokalizacja: Ostrowiec

Re: Antena

Postprzez boombel » 1 czerwca 2007, 09:35

a czemu maja swieszczec potem :) a co do tylnej to ja bym klape sciagnal i na spokojnie przyciemnil pozdr
boombel
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 5378
Dołączył(a): 2 listopada 2005, 18:52
Lokalizacja: Dębica

Re: Antena

Postprzez Gibon » 1 czerwca 2007, 19:37

Co do anteny jest przyklejona z obu stron bardzo mocno jakąś taśmą heh zerwałem ale razem z kawałkiem foli pod spodem :( Ale nie martwie sie będzie motywacja do przyciemniena na czarno :)
Gibon
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 133
Dołączył(a): 26 maja 2007, 21:43
Lokalizacja: Ostrowiec

Re: Antena

Postprzez tom » 29 marca 2010, 22:40

Jako że mój temat z pytaniem został wywalony bo jest gdzieś odpowiedz na forum na moje pytanie a ja jako ciemna masa nie mogę poszukać pytam tutaj po raz kolejny :wpale: :wpale:

Czy antena w astrze kombi ma jeden długi kabel czy jest gdzieś łączenie ??
Jeśli tak to gdzie


Fajnie by było jak bym jeszcze wiedział jak idzie ta antena żeby nie rozbierać całego auta
tom
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 50
Dołączył(a): 11 sierpnia 2009, 12:01
Lokalizacja: prawie Poznań

Re: Antena

Postprzez pawelus668 » 23 grudnia 2010, 11:41

witam, mialem polamana antene w sedanie i kupilem nowa http://allegro.pl/antena-opel-astra-sed ... 70304.html zamontowalem i odbior jest beznadziejny wszystko sprawdzone i podlaczone prawidlowo. Zostaje kupno nowej w aso chyba bo oryginalna miala dluzo grubszy bat
pawelus668
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 246
Dołączył(a): 25 kwietnia 2010, 17:34
Lokalizacja: Tarnów

Re: Antena

Postprzez rafix-r8 » 23 grudnia 2010, 13:48

może masę zle przykreciles?
rafix-r8
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 603
Dołączył(a): 21 stycznia 2009, 10:31
Lokalizacja: Sokołów Podlaski

Re: Antena

Postprzez pawelus668 » 23 grudnia 2010, 20:18

tak dzis nawet dalem kabel masowy ze starej anteny duzo grubszy i nic lepiej, nie kupujcie tej anteny juz nalot rdzy sie na niej zrobil po tych jazdach w soli ehh
pawelus668
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 246
Dołączył(a): 25 kwietnia 2010, 17:34
Lokalizacja: Tarnów

Re: Antena

Postprzez miehoo » 23 grudnia 2010, 20:47

pawelus668 napisał(a):tak dzis nawet dalem kabel masowy ze starej anteny duzo grubszy i nic lepiej, nie kupujcie tej anteny juz nalot rdzy sie na niej zrobil po tych jazdach w soli ehh

Faktycznie, te anteny z alledrogo, to straszna lipa, sam mam taka. Z racji, ze juz druga mi ktos "niechcacy" skrzywil zastanawiam sie nad zrobieniem anteny na dachu. Zastanawiam sie tylko czym zaslepic otwor w blotniku. Jakies pomysly? Naprawy blacharsko-lakiernicze nie wchodza w gre.
miehoo
 
-#USER
 
Posty: 31
Dołączył(a): 25 września 2010, 15:35
Lokalizacja: KRK - NH

Re: Antena

Postprzez Szymon 1587cm3 » 23 grudnia 2010, 21:13

miehoo napisał(a):Zastanawiam sie tylko czym zaslepic otwor w blotniku. Jakies pomysly? Naprawy blacharsko-lakiernicze nie wchodza w gre.


Kup oryginalna antene elektryczna, jest montowana w błotniku i chowa sie cała. Nikt Ci jej nie złamie (wyłaczasz radio - antena sie chowa, właczasz - wysuwa)
Szymon 1587cm3
 
-#USER
 
Posty: 1224
Dołączył(a): 24 marca 2010, 20:59
Lokalizacja: Gniezno

Re: Antena

Postprzez miehoo » 24 grudnia 2010, 14:54

Kup oryginalna antene elektryczna, jest montowana w błotniku i chowa sie cała. Nikt Ci jej nie złamie (wyłaczasz radio - antena sie chowa, właczasz - wysuwa)[/quote]

Elektryczna antena odpada. Kumplowi w lanosie zamarzla i silnik poszedl sie p... I tak podsufitke bede zdejmowal, bo szyba z przodu cieknie, to zamontuje. Pozostaje tylko kwestia dziury w blotniku.
miehoo
 
-#USER
 
Posty: 31
Dołączył(a): 25 września 2010, 15:35
Lokalizacja: KRK - NH

Re: Antena

Postprzez Szymon 1587cm3 » 24 grudnia 2010, 20:08

miehoo napisał(a):Kumplowi w lanosie zamarzla i silnik poszedl sie p...


Wiec nie miał anteny oryginalnej, albo w lanosie było jakies badziewie. Te z allegro takie sa ze antena stoi a silnik kreci
Silnik z oryginalnej anteny ma krancówki. Jesli zamarznie to nic sie nie stanie - tylko sie nie wysunie
Szymon 1587cm3
 
-#USER
 
Posty: 1224
Dołączył(a): 24 marca 2010, 20:59
Lokalizacja: Gniezno

Następna strona

Powrót do Elementy nadwozia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron