http://postimg.org/image/oq70ma06b/
Pozdrawiam
| |||
podłączenie sterownika silnika do instalacji klimyPanowie potrzebuję Waszej pomocy
![]() ![]() http://postimg.org/image/oq70ma06b/ Pozdrawiam
![]() Re: podłączenie sterownika silnika do instalacji klimyfred, jeśli chodzi o klimę w M2,5 to pytania kieruj do kolegi Grzegrz. On zmontował wszystko na wąskim pasku
![]() ![]()
![]() Re: podłączenie sterownika silnika do instalacji klimyooooo to fajnie
![]() ![]() dziękuję za info i pozdrawiam ![]()
![]() Re: podłączenie sterownika silnika do instalacji klimytemat nadal otwarty bo z tego co widzę kolega Grzegrz rzadko tu zagląda
![]()
![]() Re: podłączenie sterownika silnika do instalacji klimyjestem jestem
![]()
Re: podłączenie sterownika silnika do instalacji klimyPodpinam się
![]() ![]()
![]() Re: podłączenie sterownika silnika do instalacji klimygeneralnie w mot 2.5 podłączasz tak (u mnie był swap z calibry):
z budy kabel czarno biały wpinasz w pin 40 ECU (w wiązce silnika jest to czarno niebieski) z budy kabel czarno zielony wpinasz w pin 41 ECU (w wiązce silnika jest to czarno zielony) z budy kabel czarno niebieski zwierasz do masy, w nowszych modelach jest on sterowany z ECU, podaje masę na przekaźnik kompresora klimatyzacji, ma to takie zalety że ECU uruchamia kompresor klimy dopiero po uruchomieniu silnika oraz rozłącza go jak silnik ma za ciężko lub go zdusimy, dlatego przy mot 2.5 staraj się nie odpalać auta z załączoną klimą, ponieważ przy takim rozwiązaniu sprężarka działa już po zapłonie
Re: podłączenie sterownika silnika do instalacji klimygrzegrz, jesteś wielki
![]() klima chłodzi tak jak powinna i ogarnięcie instalacji zajęło Tobie chwilkę ![]() jak będzie możliwość to stawiam browara ![]() jeszcze raz dzięki !! ![]()
![]() Re: podłączenie sterownika silnika do instalacji klimyRównież wielkie dzieki!
![]() ![]() ![]()
![]() Re: podłączenie sterownika silnika do instalacji klimycieszę się że mogłem pomóc, polecam się na przyszłość
![]()
Re: podłączenie sterownika silnika do instalacji klimygrzegrz, część Grzesiek mam problem z klimatyzacją swap byl robiony z 1.8 na c20xe mot 2.5.. Nie pojawia się prąd na kompresorze od sprężarki po włączeniu przycisku klimatyzacji uruchamiają się tylko 2 wentylatory oraz słuchać pstrykniecie przekaźnika co może być powodem braku uruchomienia się sprężarki?
Re: podłączenie sterownika silnika do instalacji klimyCewka sprzegło sprężarki?
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() | ||