Zaloguj    Zarejestruj
  • Autor
    Wiadomość

Re: Zawieszająca sie pompka paliwa

Postprzez burza954 » 11 sierpnia 2015, 04:31

BartekLodz napisał(a):nie, większe ciśnienie 1 vs 3 bary

I to chciałem się dowiedzieć. Więc czas szukać jakiejś dobrej, używanej oryginalnej pompki.
burza954
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 316
Dołączył(a): 28 sierpnia 2012, 18:08
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: Zawieszająca sie pompka paliwa

Postprzez Tomek (Astra) » 11 sierpnia 2015, 09:49

W 16 jest zawsze pompka 3bar a w 8v tylko w niektórych. Generalnie ilość zaworów nie ma nic do rzeczy, raczej ilość wtrysków. Jednopunktowce mają pompki 1bar, a wielopunktowce 3 bar i tyle. Prościej mówiąc, jeżeli w nazwie silnika występuje literka E , np x14xE czy C16sE, czy C20nE, to znaczy, że pompka ma 3bar.
Tomek (Astra)
 
Klubowicz
 
Avatar użytkownika

Posty: 2531
Dołączył(a): 26 sierpnia 2007, 15:33
Lokalizacja: KLI/KNT
Województwo: Małopolskie
Imie: Tomek
Auto: Astra F
Silnik: C20xe
Pojemność: 2000

Re: Zawieszająca sie pompka paliwa

Postprzez burza954 » 11 sierpnia 2015, 19:31

Dzisiaj samochód miał ciężko nawet zapalić, a gdy przerzucam z gazu na benzyne to już praktycznie auto nie chodzi. Więc moje przeczucia potwierdziły się na 90%. Wie ktoś jak zrobić przekaźnik by na lpg pompka nie chodziła? Oraz czy przy takim przekaźniku gdy przerzuce na benzyne to bedzie jakaś chwilowa zawiecha?
burza954
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 316
Dołączył(a): 28 sierpnia 2012, 18:08
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: Zawieszająca sie pompka paliwa

Postprzez sebo14_92 » 11 sierpnia 2015, 20:15

Tomek (Astra) napisał(a):Prościej mówiąc, jeżeli w nazwie silnika występuje literka E , np x14xE czy C16sE, czy C20nE, to znaczy, że pompka ma 3bar


Nie pompka ma 3 bary... Pompa pompuje pod większym ciśnieniem, ciśnienie na listwie wtryskowej ustala regulator ciśnienia.
sebo14_92
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 779
Dołączył(a): 25 października 2010, 15:25
Lokalizacja: Mława
Województwo: Mazowieckie
Imie: Sebastian
Auto: Astra G Coupe
Silnik: z/y32se
Pojemność: 3175 cm3

Re: Zawieszająca sie pompka paliwa

Postprzez BartekLodz » 12 sierpnia 2015, 15:29

[quote="burza954" jak zrobić przekaźnik by na lpg pompka nie chodziła? [/quote]

a jaki widzisz w tym cel ?
BartekLodz
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 3433
Dołączył(a): 25 października 2006, 19:33
Lokalizacja: Łódź
Województwo: Łódzkie
Imie: Bartek
Auto: złOmega
Silnik: y32se
Pojemność: 3175
Telefon: 663231860

Re: Zawieszająca sie pompka paliwa

Postprzez burza954 » 12 sierpnia 2015, 18:00

BartekLodz napisał(a):[quote="burza954" jak zrobić przekaźnik by na lpg pompka nie chodziła?


a jaki widzisz w tym cel ?[/quote]
By nie zatarła się pompka i chodziła lata.
burza954
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 316
Dołączył(a): 28 sierpnia 2012, 18:08
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: Zawieszająca sie pompka paliwa

Postprzez sebo14_92 » 12 sierpnia 2015, 18:56

Nie jezdzij na oparach to nie bedzie sie zacierac
sebo14_92
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 779
Dołączył(a): 25 października 2010, 15:25
Lokalizacja: Mława
Województwo: Mazowieckie
Imie: Sebastian
Auto: Astra G Coupe
Silnik: z/y32se
Pojemność: 3175 cm3

Re: Zawieszająca sie pompka paliwa

Postprzez burza954 » 12 sierpnia 2015, 19:07

Mam powyżej rezerwy zawsze paliwo.
burza954
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 316
Dołączył(a): 28 sierpnia 2012, 18:08
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: Zawieszająca sie pompka paliwa

Postprzez Luis » 12 sierpnia 2015, 19:12

Niestety, ale mało. Najlepiej mieć koło połowy, choć ja oscyluję wokół 1-szej kreski i przez 4 lata jest ok.
Nie montuj przekaźnika. Udupisz wtryskiwacz ;)
Luis
 
Klubowicz
 
Avatar użytkownika

Posty: 3576
Dołączył(a): 3 maja 2010, 08:48
Lokalizacja: Stawiski
Województwo: Podlaskie
Imie: Łukasz
Numer klubowy: K030
Auto: Astra F
Silnik: c16nz
Pojemność: 1598 cm3
Telefon: 509788227

Re: Zawieszająca sie pompka paliwa

Postprzez burza954 » 12 sierpnia 2015, 19:37

Z wtryskiwaczem słyszałem,że to jest mit. A co do paliwa to chodziło mi, że mam ok. pierwszej kreski. Ale mniej niż 25l.
burza954
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 316
Dołączył(a): 28 sierpnia 2012, 18:08
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: Zawieszająca sie pompka paliwa

Postprzez BartekLodz » 12 sierpnia 2015, 20:32

dolej do połowy i zapomnij o przekaźnikach
ona ma działać cały czas
BartekLodz
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 3433
Dołączył(a): 25 października 2006, 19:33
Lokalizacja: Łódź
Województwo: Łódzkie
Imie: Bartek
Auto: złOmega
Silnik: y32se
Pojemność: 3175
Telefon: 663231860

Poprzednia strona

Powrót do Układ Paliwowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron