Zaloguj    Zarejestruj
  • Autor
    Wiadomość

astra 2 1.7 brak mocy

Postprzez Bacior18 » 5 marca 2016, 20:50

Witam tak jak w temacie. W aucie zregenerowana turbina, egr czyszczony ic i wszystkie węże tez. Jedyne co nie bylo czyszczone to kolektor ssący. Problem polega na tym iż aśka nie ma wogóle mocy nawet powyzej 2.5 tys obrotów :| . Co może być przyczyną??


http://motoimage.pl/gky_uploads/2016/03 ... kechab.jpg
Bacior18
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 15
Dołączył(a): 25 września 2011, 11:28
Lokalizacja: Oswięcim
Województwo: Małopolskie
Imie: Paweł
Auto: Astra G
Silnik: Diesel
Pojemność: 1.7
Telefon: 510384653

Re: astra 2 1.7 brak mocy

Postprzez KucaQ » 7 marca 2016, 12:03

Kompresję mierzyłeś? Jaki motor tam masz dokładnie?
KucaQ
 
ModTeam
 
Avatar użytkownika

Posty: 1049
Dołączył(a): 26 czerwca 2014, 15:12
Lokalizacja: Łódź
Województwo: Łódzkie
Imie: Patryk
Numer klubowy: K054
Auto: BMW E46 Touring
Silnik: M47N
Pojemność: 1995
Telefon: 601990950

Re: astra 2 1.7 brak mocy

Postprzez Bacior18 » 7 marca 2016, 20:51

Kompresja nie miezona. 1.7 Y17dt Isuzu. Dzisiaj sprawdzalem błedy w kompie i byly takie. Ten od przeplywomierza powietrza to wyskoczyl pewnie dlatego ze wypiolem przeplywiomierz.

P 0110 Czujnik temperatury powietrza zasysanego
P 0100 Nieprawidłowy sygnał z przepływomierza powietrza
P 0115 Czujnik temperatury silnika
P 0370 Nieprawidłowy sygnał prędkości obrotowej silnika z czujnika „A"
Pytanie i co dalej. Dokladnie sie ma to wszystko tak ze turbina sie rozkraczyla przepuszczala olej, obroty skakaly na max obroty czyli tak zwany samozaplon. Aktualnie aska jest po wymianie turbiny oczywiscie zregenerowanej kompletnie 1100 zl regeneracja :558:. weze powyczyszczane ale bez kolektora ssacego. Teraz jest wszysko ok tylko jest taka zamulona ze masakra, jest to mozliwe ze bedzie zawalony ssacy?? Gdy ja pale na zimnym silniku to zalancza sie wentylator i po chwili wylancza dlaczego??
Bacior18
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 15
Dołączył(a): 25 września 2011, 11:28
Lokalizacja: Oswięcim
Województwo: Małopolskie
Imie: Paweł
Auto: Astra G
Silnik: Diesel
Pojemność: 1.7
Telefon: 510384653

Re: astra 2 1.7 brak mocy

Postprzez KucaQ » 7 marca 2016, 21:16

Kolektor może być powodem osłabienia silnika, ale nie sądzę, żeby aż tak, skoro przed awarią moc była w porządku. Wentylator może być powiązany z walniętym czujnikiem temperatury silnika.
KucaQ
 
ModTeam
 
Avatar użytkownika

Posty: 1049
Dołączył(a): 26 czerwca 2014, 15:12
Lokalizacja: Łódź
Województwo: Łódzkie
Imie: Patryk
Numer klubowy: K054
Auto: BMW E46 Touring
Silnik: M47N
Pojemność: 1995
Telefon: 601990950

Re: astra 2 1.7 brak mocy

Postprzez Bacior18 » 7 marca 2016, 21:36

Aha czyli jak to sie okarze ze to nie kolektor to co moze byc jeszcze nie tak??
Bacior18
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 15
Dołączył(a): 25 września 2011, 11:28
Lokalizacja: Oswięcim
Województwo: Małopolskie
Imie: Paweł
Auto: Astra G
Silnik: Diesel
Pojemność: 1.7
Telefon: 510384653

Re: astra 2 1.7 brak mocy

Postprzez jokeros » 8 marca 2016, 23:34

sterowanie turbem działa?
jokeros
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 1204
Dołączył(a): 6 stycznia 2009, 00:00
Lokalizacja: Mielec--->Tarnów
Województwo: Podkarpackie
Imie: Daniel
Auto: DS4
Silnik: RHD++
Pojemność: 2.0
Telefon: 505541309

Re: astra 2 1.7 brak mocy

Postprzez Bacior18 » 10 marca 2016, 19:46

Mysle ze dziala skoro turbo cale po kompletnej regeneracji

EDIT: 10.03.2016

Dzis podpaczylem sztange od turbo i wogole sie nie porusza na wolnych obrotach ani jak dodaje gazu tak do 3 tys :563: Co moze byc przyczyną i czy to moze byc zwiazane z brakiem mocy??
Ostatnio edytowano 10 marca 2016, 20:00 przez Grzechu, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Post pod postem. Używaj opji edytuj.
Bacior18
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 15
Dołączył(a): 25 września 2011, 11:28
Lokalizacja: Oswięcim
Województwo: Małopolskie
Imie: Paweł
Auto: Astra G
Silnik: Diesel
Pojemność: 1.7
Telefon: 510384653

Re: astra 2 1.7 brak mocy

Postprzez Joszi » 10 marca 2016, 22:46

a może jak turbo klękło to zapchało katalizator przez co nie chce się wkręcać
Joszi
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 2158
Dołączył(a): 22 listopada 2005, 00:01
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: astra 2 1.7 brak mocy

Postprzez Bacior18 » 11 marca 2016, 20:44

A jak to sprawdzic czy katalizator jest zasyfiony??
Bacior18
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 15
Dołączył(a): 25 września 2011, 11:28
Lokalizacja: Oswięcim
Województwo: Małopolskie
Imie: Paweł
Auto: Astra G
Silnik: Diesel
Pojemność: 1.7
Telefon: 510384653

Re: astra 2 1.7 brak mocy

Postprzez Szaman MK » 15 marca 2016, 23:42

Jeżeli brak mocy jest przy 1800 obrotów i trzyma potem nagle jakby mu powera dało to stawiałbym na czujnik ciśnienia doładowania a jak nie pomorze to przepustnica u mnie był czujnik i po kłopocie.
Szaman MK
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 7
Dołączył(a): 13 grudnia 2015, 14:30
Lokalizacja: Malbork
Województwo: Pomorskie
Imie: Przemek
Auto: Astra G
Silnik: ISUZU
Pojemność: 1.7

Re: astra 2 1.7 brak mocy

Postprzez Bacior18 » 16 marca 2016, 19:55

A da sie ten czujnik jakos ominąć w celu sprawdzenia??
Bacior18
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 15
Dołączył(a): 25 września 2011, 11:28
Lokalizacja: Oswięcim
Województwo: Małopolskie
Imie: Paweł
Auto: Astra G
Silnik: Diesel
Pojemność: 1.7
Telefon: 510384653

Re: astra 2 1.7 brak mocy

Postprzez jokeros » 18 marca 2016, 21:42

co z tego ze turbo po robocie,nie działa sterowanie bo sam napisales,to jak chcesz jechać.
jokeros
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 1204
Dołączył(a): 6 stycznia 2009, 00:00
Lokalizacja: Mielec--->Tarnów
Województwo: Podkarpackie
Imie: Daniel
Auto: DS4
Silnik: RHD++
Pojemność: 2.0
Telefon: 505541309

Re: astra 2 1.7 brak mocy

Postprzez Bacior18 » 18 marca 2016, 22:14

jokeros napisał(a):co z tego ze turbo po robocie,nie działa sterowanie bo sam napisales,to jak chcesz jechać.


Czyli co mam posprawdzać?? i od czego zaczac?? Mozliwe ze pompa vacum juz nie wydala?
Bacior18
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 15
Dołączył(a): 25 września 2011, 11:28
Lokalizacja: Oswięcim
Województwo: Małopolskie
Imie: Paweł
Auto: Astra G
Silnik: Diesel
Pojemność: 1.7
Telefon: 510384653

Re: astra 2 1.7 brak mocy

Postprzez jokeros » 22 marca 2016, 00:23

vacumy w tych wyjeb ach nie siadają,bynajmniej ja się nie spotkałem.
musisz posprawadzac podciśnienia,ja to przeskakuje w kilka minut zegarem do vacum i wiem gdzie jest problem.
jokeros
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 1204
Dołączył(a): 6 stycznia 2009, 00:00
Lokalizacja: Mielec--->Tarnów
Województwo: Podkarpackie
Imie: Daniel
Auto: DS4
Silnik: RHD++
Pojemność: 2.0
Telefon: 505541309

Re: astra 2 1.7 brak mocy

Postprzez Bacior18 » 23 marca 2016, 19:54

Czyli prawdopodobnie winne za to jest podcisnienie??
Bacior18
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 15
Dołączył(a): 25 września 2011, 11:28
Lokalizacja: Oswięcim
Województwo: Małopolskie
Imie: Paweł
Auto: Astra G
Silnik: Diesel
Pojemność: 1.7
Telefon: 510384653

Następna strona

Powrót do Silnik i osprzęt

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość