Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
| |||
Astra sama zgasła i zresetowała radio.Witam, moją astre f spotkała dziwna rzecz z którą nie mogę się uporać. Mianowicie auto po dłuższym postoju odpaliło bez problemu po przejechaniu 300m zgasła sama co dziwne pamięć radia się zresetowała. Odpaliła, kontrolka ładowana się ledwo świeciła. Wymieniłem alternator z akumulatorem (był na niego czas po 6latach). Problem z ładowaniem znikł. Dziś znowu sama zgasła lecz odpalić już miała problem (radia nie zresetowało). Checka brak. Problem ten występuje sporadycznie i jest wkurzający. Podczas jazdy na benzynie i na gazie jest oki. Astra f 1.4 16v w gazie. Z góry dzięki za rady
![]()
Re: Astra sama zgasła i zresetowała radio.może altek był kijowo zregenerowany, sprawdź ładowanie
![]() Re: Astra sama zgasła i zresetowała radio.Alternator jest 100% dobry, sprawdzany nie raz. Aku nowe centry. To nie problem z ładowaniem. Jak ma problem odpalić na benzynie to odpala z gazu. Później chodzi i na benzynie. Podejrzewam pompę paliwa lub czujnik wałków. Radio raz zresetowała ale po wymianie alternatora i akumulatora tego nie robi. Auto teraz więcej stoi jak jeździ bo boje się, że kiedy nie wrócę
![]()
Re: Astra sama zgasła i zresetowała radio.jeśli na benzynie nie chce zapalić to może być pompa że słabe ciśnienie daje, przerabiałem to niedawno, takie rzeczy dzieją się jak się jeździ za dużo na rezerwie i pompa zassie powietrze zamiast paliwa i może się zatrzeć, w tedy na pewno nie odpali na benzynie, sprawdził bym ciśnienie podawane przez pompę
![]() Re: Astra sama zgasła i zresetowała radio.Pompa sprawdzona i wg mechanika jest dobra. Ładowanie też
![]() Mam te auto od 2005r i w tym samym roku gaz. Wiem, że się nie jeździ na rezerwie ![]() ![]() ![]()
Re: Astra sama zgasła i zresetowała radio.piecia508, jedyna rzecz jaka przychodzi mi do głowy która całkowicie unieruchamia takie auto to czujnik położenia wału. Jak jest problem z wałkami to kaleczy ale działa.
![]() Re: Astra sama zgasła i zresetowała radio.Astra umówiona jest do elektro-mechanika. Pech chciał, że w drugiej mojej astrze h padł alternator
![]() ![]()
| ||