Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
| |||
Aktywacja centralnego zamka po przekroczeniu 15km/hWitam, przeszukałem forum ale nie udało mi się znaleźć podobnego tematu. Czy ktoś aktywował u siebie op-comem automatyczną blokadę drzwi po przekroczeniu 15km/h. Bo ja coś takiego u siebie robiłem ale jest pewien problem, funkcja po każdym zgaszeniu auta się dezaktywuje. Przy każdym kolejnym uruchomieniu auta jeśli chcę żeby mi auto zamykało po przekroczeniu tej prędkości muszę przytrzymać przycisk ryglowania drzwi około 4 sekund i wtedy działa elegancko dopóki nie zgaszę auta.
![]() Re: Aktywacja centralnego zamka po przekroczeniu 15km/hdopisz jakie to auto
chyba astra 3 wiem że takie cudo robi się poprzez kombinację kluczykiem coś wcisnąć coś przytrzymać i ma działać na tą chwilę nie pamiętam. vectra c /signum to działa u siebie ustawiłem inaczej. jak otwieram auto wsiadam sam do auta to tylko otwietają mi się drzwi kierowcy jeśli jest większa ilość osób to muszę wcisnąć 2x przycisk otwierania drzi
![]() Re: Aktywacja centralnego zamka po przekroczeniu 15km/hAstra h 2007 rok, z tego co mi wiadomo kombinacja z wciskaniem z pilota w astrze nie działa
![]() Re: Aktywacja centralnego zamka po przekroczeniu 15km/hW astrze h tylko op com. A auto nie ma żadnych błędów związanych z CANem?
![]() Re: Aktywacja centralnego zamka po przekroczeniu 15km/hop-com żadnych błędów nie pokazuje, ani na desce w samochodzie nic się nie wyświetla. będę musiał jeszcze raz kompa podpiąć i sprawdzić czy dobrze zapisało ustawienia
![]() Re: Aktywacja centralnego zamka po przekroczeniu 15km/hOdbiegnę od tematu, ale zastanawiam się, dlaczego chcecie się zamykać podczas jazdy??? Rozumiem kontrola rodzicielska tylnych szyb bądź drzwi, ale kierowcy??? Przecież w razie draki, drzwi będą zaryglowane i ciężej będzie się wydostać z samochodu...
![]() Re: Aktywacja centralnego zamka po przekroczeniu 15km/hZ tym zamykaniem centralnego zamka chodzi o to żeby nikt z zewnątrz nie mógł wejść do auta, np stoisz w korku czy na światłach i masz coś cennego na fotelu pasażera i jakiś cham może w każdej chwili otworzyć drzwi złapać i uciec. Ze środka auta po pociągnięciu klamki auto normalnie się otwiera, dodatkowo przy aktywowaniu tej blokady w kompie powinno się aktywować automatyczne odblokowanie wrazie wypadku.
![]() Re: Aktywacja centralnego zamka po przekroczeniu 15km/hRozwiązałeś temat?
Zakładam, ze masz zaprogramowaną funkcję OP-Com. Spróbuj wcisnąć i długo przytrzymać guzik zamykania drzwi, po kilku sekundach trzymania powinien piknąć. Tak włączasz i wyłączasz automatyczne zamykanie drzwi - ale musi być ono aktywowane opcomem ![]()
![]() | ||