Zaloguj    Zarejestruj
  • Autor
    Wiadomość

Dziwne zachowanie tempomatu

Postprzez Artur74 » 19 czerwca 2016, 18:47

Sprawa wygląda tak:
Lecę po trasie, używam tempomatu, wszystko działa. Robię postój, odpalam astrolota i tempomat już się nie włącza. Sprawdzam kilkakrotnie podczas jazdy- czasem zaskoczy, czasem nie. Na drugi dzień śmiga dopóki auta nie zgaszę, po ponownym odpaleniu ma focha i znów tempomat nie działa. Nie jest tak zawsze, czasem po postoju w trasie tempomat działa normalnie...
Spotkał się ktoś z podobnym problemem?
Artur74
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 191
Dołączył(a): 4 października 2010, 18:41
Lokalizacja: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
Imie: Artur
Auto: Astra H Cosmo
Silnik: Z16XER
Pojemność: 1.6

Re: Dziwne zachowanie tempomatu

Postprzez jokeros » 19 czerwca 2016, 21:42

wtedy jak nie działa sprawdzić stany pedalu hamulca i sprzegla,tester diag.sie kłania
jokeros
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 1205
Dołączył(a): 5 stycznia 2009, 23:00
Lokalizacja: Mielec--->Tarnów
Województwo: Podkarpackie
Imie: Daniel
Auto: DS4
Silnik: RHD++
Pojemność: 2.0
Telefon: 505541309

Re: Dziwne zachowanie tempomatu

Postprzez Artur74 » 20 czerwca 2016, 17:22

Jokeros- nie mam testera niestety. Możesz laikowi wytłumaczyć co to znaczy sprawdzić stany tych pedałów? Mam rozumieć, że z którymś z nich coś jest nie tak? W żadnej innej sytuacji nie zauważyłem problemu i dziwi mnie to, że problem z tempomatem jest tylko po ponownym odpaleniu auta. Dzięki za odzew! :564:
Artur74
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 191
Dołączył(a): 4 października 2010, 18:41
Lokalizacja: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
Imie: Artur
Auto: Astra H Cosmo
Silnik: Z16XER
Pojemność: 1.6

Powrót do Elektryka/Elektronika

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość